BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
İletişim Fakültesi
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü

 

Doğru Seçim ve Başkentte Kariyer

On yıldan fazla zamandır Kanal B Televizyonu, İletişim Fakültesi ve RTS Bölüm’ü işbirliğinde Doğru Seçim ve Başkentte Kariyer isimli televizyon programlarının yapımı gerçekleştirilmektedir.

Yirmi beş dakikadan oluşan altmışın üzerindeki Doğru Seçim televizyon programlarının amacı; YKS’ye giren öğrencilere üniversite bölüm ve programlarının tanıtımını yaparak tercihlerinde yardımcı olmaktır.

Yirmi beş dakikalık yirminin üzerindeki program sayısıyla Başkentte Kariyer Programları’nın amacı ise; üniversitenin lisansüstü programlarını tanıtarak aday öğrencileri bilgilendirmektir.

Kanal B Stüdyolarında gerçekleştirilen programlarda RTS Bölümü Cüneyt Arcayürek Yapım Atölyesi çalışanlarınca çeşitli çekim ve kurgu çalışmaları yapılmaktadır.

Yapılan televizyon programları RTS Bölümü öğretim elamanları ve öğrencilerin katkısıyla gerçekleştirilmektedir. Bu çekimlerin bölüm öğrencilerine sağladığı birçok fayda vardır. Çeşitli derslerle entegre biçimde, öğrencilerin yapım aşamalarına katılmaları sağlanmaktadır. Her yıl dersi seçen gönüllü öğrencilerden oluşan bir sınıf, çekimlere düzenli olarak katılmakta, kanalda ve rejide süreçlere destek vermekte, baştan sona bir programın çekilmesinde etkin bir şekilde rol almaktadırlar. Bu da onların henüz sektöre girmeden, ciddi bir deneyim sahibi olmalarını sağlamaktadır.

Çekilen bölümlerin arşivlerine http://www.kanalb.com.tr/arsivliste.php?Program=61 linkinden ulaşmak mümkündür.